Skip to main content

Tagastame kuni 30% Lõuna-Eestis tehtud kuludest!

Täida taotlus

Uudised

Kevadvooru toetused

Kevadvooru toetused

Käesoleva aasta esimesest voorust toetab Tartu filmifond kolme mängufilmi ja kolme dokumentaalfilmi tootmist.

Mängufilmide toetus:

“Raba” (tootja: Meteoriit, režissöör Reinis Kalvinš): krimipõnevik, kus ühe poisi surnukeha leidmine turbaväljalt viib kohaliku politseiniku sügavale oma unustatud minevikku, avades 30 aasta taguse traagilise juhtumi.

“Meie Erika” (tootja: Filmivabrik, režissöör German Golub): elulooline spordidraama legendaarsest Elva trekisõitjast Erika Salumäest, kes jõudis lapsepõlve raskustest hoolimata olümpiavõiduni.

“Igavene suvi” (Tootja: Tallifornia SPV5 Tupacback, režissöör Miguel Llansó): lugu kolmest noorest naisest, kes ei karda suuri muutusi ega kummalist tehisintellekti, mille eesmärk on panna inimene saavutama oma maksimaalset potentsiaali. Isegi kui see tähendab, et ta pole enam inimene.

Dokumentaalfilmide toetus:

“Ellujäämise kunstnikud” (tootja: Aadam ja Pojad, režissöör Jaan Tootsen): film räägib Võrumaa inimeste loovast lähenemisest elule, kus vaatamata eluraskustele on alati leitud üles pulbitsev elurõõm ja ellujäämise tarkus. Lugu on inspireeritud Jaan Tootseni lapsepõlvemälestustest.

“Hilda Ha. Võrgust väljas” (tootja: McQueen), režissöör Eva Kübar: film kujutab aastat metsiku ja vaba saksa naise Hilda Ha elust, kes elab koos aastase lapsega off-grid (võrguühenduseta) elu ilma vee ja elektrita, iseehitatud väikses Lõuna-Eestis majas.

“Andrus” (tootja: Masterplaan, režissöör Madis Reimund): portree kunagisest maailmameistrist Andrus Värnikust, kes püüab leida oma kohta maailmas pärast sportlaskarjääri. 

Kontakt:
Signe Somelar-Erikson
Tartu Filmifond
fund@tartufilmfund.ee
53431027

Foto filmi "Ellujäämise kunstnikud" võtetelt, autor Heikki Leis.

filmifond-admin
| T 16.04.2024
Filmi “Elu ja armastus” Tartu esilinastus

Filmi “Elu ja armastus” Tartu esilinastus

13. veebruaril toimus Helen Takkini debüütmängufilmi "Elu ja armastus" Tartu esilinastus. Filmi üks toetajatest on ka Tartu Filmifond.

A. H. Tammsaare samanimelisel romaanil põhinev mängufilm viib meid ühe ootamatu armastusloo keskmesse, kus kaks Eesti kirjandusest tuntud tegelast, Rudolf ja Irma, elu ja armastuse järskude pööretega silmitsi seisavad. 1933. aasta suvel tuleb paremaid võimalusi otsiv Irma maalt linna sugulase Lonni juurde. Irma on keskkonnavahetusest vaimustuses, Lonni aga linnaelus pettunud ja näeb Irma tulekus uut värskust ka enda jaoks. Keskealine trükitööstur Rudolf palkab noore Irma enda luksuslikku korterisse teenijaks. Mehe sarm ja salapära paeluvad tüdrukut ning üsna varsti löövad tunded lõkkele. Nad abielluvad, kuid siis hakkavad Rudolfi käitumises ilmnema ebakõlad, mis panevad tõelisest armastusest unistanud Irma äärmiselt keerulisse olukorda. Vastandlik armastuslugu on asetatud poliitilisele taustale, kus vapside ja president Pätsi vaheline mõõduvõtt depressiooniajast pakitsevat õhustikku veelgi pingestab.

"Elu ja armastus" on lühifilmide ja reklaamidega auhindu võitnud režissöör Helen Takkini debüütmängufilm. Filmi produtsentideks on Kristian Taska ja Adeele Tähemaa ning Tanel Tatter ja Veiko Esken. Filmi operaator on Alvar Kõue, kunstnik Kamilla Kase, kostüümikunstnik Anu Lensment, helilooja Mick Pedaja, stsenarist Martin Algus.

Peaosades astuvad üles Karolin Jürise (Irma), Mait Malmsten (Rudolf), Loviise Kapper (Lonni) ja Ursel Tilk (Eedi). Teistes rollides teevad kaasa Alo Kõrve, Tõnis Niinemets, Steffi Pähn, Kristiina-Hortensia Port, Getter Meresmaa, Markus Luik, Helgur Rosental, Markus Habakukk ja Mihkel Kabel.

Foto autor: Maria Kilk

filmifond-admin
| N 15.02.2024
Vaata kõiki uudiseid

Sündmused

EKSPERIMENTAALFILMIDE LABOR

Reede, 14.06.2024

2024 aasta Soome-ugri filmifestival kutsub Tartusse 6 režissööri üle maailma, et luua soome-ugri pärimusest inspireeritud lühifilme. Režissöörid võivad projekti kaasata kuni 2 meeskonnaliiget. Iga võttemeeskond viiakse kokku soome-ugri näitleja või abistajaga, kes oskab vabalt oma emakeelt ning pakub koostööd kogu projekti vältel. Filmilabori eesmärk on luua erinevates žanrites eksperimentaalfilme, mis keskenduvad soome-ugri teemadele ning keeltele. Filmide esilinastus toimub filmifestivali lõputseremoonial. Pakume enda poolt tegevprodutsendi abi ja majutust kogu festivali ajaks. Vajadusel saame pakkuda teatavas koguses filmivarustust, kuid soovitame tungivalt võtta kaasa oma tehnika ning monteerimiseks vajalik arvuti. Kui Sul on mõjuv idee või kirg filmilaboris osaleda, esita 30. märtsiks kuni 1000 tähemärgi pikkune motivatsioonikiri koos lühikese biograafiaga. Valime osalejad välja hiljemalt 15. aprillil. Soome-ugri filmifestival on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Üritust korraldab MTÜ FUFF. Toetab Hõimurahvaste programm. Üritus toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis. KONTAKT: finnougricfilmfond@gmail.com / +37258877144Loe lähemalt SIIT!

Loe veel

Stsenaristika

Laupäev, 30.03.2024

Avasta enda jaoks loo struktuur, karakterite loomine, stseen, dialoog ja kursuse lõpuks kirjutad päris enda lühifilmi stsenaariumi. Ootame koolitusele kõiki filmi ja stsenaristika huvilisi, varasemad oskused pole olulised. Balti filmi, meedia ja kunstide instituut 30.03.2024 - 20.04.2024 12.00 - 17.00

Loe veel
Vaata veel